(placeholder)

41. Zuivering

zondag 10 februari 2019
41. Zuivering

Zuivering – een bewustwordingsweg binnen de acceptatie voor wie je 
met je kunnen en nog niet kunnen bent.
Als de mens de moed heeft om eerlijk over zichzelf te spreken ontstaat zuivering. Wat is het verschil tussen heling en zuivering? Heling komt tot stand door ‘vergeving’, jezelf...

40. Familie

vrijdag 25 januari 2019
40. Familie

Familie is de unieke puzzel van jouw leven.
Familie, je ouders broers, zussen, tantes, nonkels, je familie in oorsprong, daar kan je boos op zijn voor wat er is gebeurd of niet is gebeurd en daarmee je het recht toe eigenen om je voor je familie af te keren. Als we het daarbij laten en...

39. Huwelijk

vrijdag 18 januari 2019
39. Huwelijk

Je kan geen huwelijk sluiten met een ander als je niet eerst bereid bent in het huwelijk te treden met jezelf. 
Denken over een huwelijk en het niet doen of je tegen het idee van een huwelijk verzetten ontstaat uit je onvermogen om een liefdevolle relatie met jezelf te hebben.
Bezig...

38. Geven en ontvangen

zaterdag 12 januari 2019
38. Geven en ontvangen

Vrijgevigheid en ontvankelijkheid kunnen niet zonder elkaar. Houdt dit voor ogen en je bekomt balans in je leven. Of anders gezegd als je de beweging van geven en nemen en de daarbij horende dankbaarheid in je dagdagelijkse leven met elkaar verbindt dan ontstaat er een wonderbaarlijk leven

37. Eerlijkheid

vrijdag 4 januari 2019
37. Eerlijkheid

Zonder vertrouwen is er geen eerlijkheid en 
zonder eerlijkheid ontstaat er geen vertrouwen en 
ontstaan er geen echte relaties.
 
We willen allemaal dat we eerlijk worden behandeld, benaderd en dat wezelf en anderen eerlijk zijn in wat er uitgesproken wordt. Eerlijkheid...

Uitdrukking geven aan wat in me leeft en de zoektocht naar essentie van leven heb ik gedurende jaren veelvuldig in vele woorden geschreven en herschreven.

Het zijn voornamelijk zoekende woorden geweest maar op een bepaald moment heeft de essentie van deze woorden me gevonden.

Met het ontwikkelen van inzichten in de essentie van leven en met het verder uitdiepen van de betekenis van Codesleutels groeit het verlangen een blog te openen. Op 16 maart 2018 schrijf en publiceer ik mijn eerste blog.


In mijn blog schrijf ik over de essentie van de uitgetekende codesleutels en hoe deze essentie in het leven te integreren. (lees meer over de codesleutels en het ontstaan ervan onder codesleutels) In de toelichtingen en de vele kleine en grotere verhaaltjes tracht ik het complexe van het leven tot een eenvoudig gebeuren te herleiden. In de kleine en simpele dingen van het leven zit de grootsheid van het leven vervat.


Ik noem mezelf kleurrijk en niet te vatten in een notendop. Als je me beluistert en naar mijn doen en laten kijkt, kan je me wispelturig, moeilijk te volgen, anders getint, met een twist en als lastig beoordelen. Mijn woorden klinken soms vreemd en zetten je dikwijls op een ander been dan wat je gewoon bent. Alles wat je van me vindt zijn gewoon jouw triggers, mijn aanrakingen en mijn confronteren die je mogelijk motiveren, stimuleren en helpen om op weg te gaan met jezelf. Ik neem jullie graag mee in mijn geschreven wereld.


Je hoeft niet akkoord te gaan met wat ik zeg en hoe ik het schrijf maar mijn schrijven kan misschien een uitnodiging zijn om je eigen mening en waarheid te vinden en te formuleren. Geniet van mijn schrijvers.


Je mag me altijd aanschrijven via mijn mailadres lutghart@lutghart.be. Elke vorm van contact is confrontatie en daarmee een groeikans voor 'liefde' en 'zelfliefde'.


In de kleine en simpele dingen van het leven zit de grootsheid van het leven vervat.

Blog

Welkom

(placeholder)