(placeholder)

Mystiek leef-leertraject

De directe weg naar een doel lijkt vaker kort, recht en gemakkelijk. Maar alles wat waardevol is, is niet eenvoudig en bereik je ook niet snel.


Niemand kan je levensdoel van je afnemen, behalve jijzelf. Het slagen ervan loopt parallel met de weg die je aflegt naar je doel. Slagen en niet slagen zijn niet de coƶrdinaten die bepalen of je al dan niet je levensdoel zal bereiken. Geef de moed dus niet op en sta na elke val of teleurstelling opnieuw op. Vallen en opstaan behoren bij een doelgerichte levensweg.


In de universiteit van het leven worden de diploma's niet door anderen uitgereikt. Jij bent het die bepaalt of je slaagt binnen de doelen die je voor jezelf stelt, binnen de weg die jij bewandelt en het doel dat je nu wilt bereiken.


Wie wil je zijn, voor jezelf en voor je omgeving met jouw gaven en mogelijkheden en vanop de plek waarop jij je nu bevindt.


Het leven aangaan voor en met jezelf daarin staat communicatie voorop. Het gaat niet over communicatie met anderen maar op de eerste plaats over de communicatie met jezelf. Hoe communiceer je met jezelf, met diegene die je vanuit je hart wilt zijn. Communiceren met je innerlijke vraagt eerlijkheid, kwetsbaarheid en de bereidheid om dat wat niet bij je hoort los te laten en de veranderingen in jezelf tot stand te brengen. Er is in dit proces nooit iemand buiten jou die je bepaalt, tegen houdt of gelijk welke verandering die bij je hoort kan opleggen.


Communicatie is spreken over wat jij belangrijk vindt, wat jij nodig hebt, wat je wilt en niet wilt, wat jouw levensvisie is zonder het de ander op te leggen of zijn goedkeuring te vragen maar wel met het weten dat alleen jij verantwoordelijk bent. Mogen spreken over jezelf en je innerlijke geeft vrijheid. Geen leugens meer over jezelf en anderen, enkel jouw waarheid over jouw leven nu.


Waarom zwijg je? Waarom durf je niet spreken? Waar ben je bang voor? Ben je bewust dat alleen jij verantwoordelijk bent voor de oordelen en het creƫren van veiligheid?


Wat is een Mystiek leef-leertraject?


In deze leerschool worden essenties van je leven zichtbaar gemaakt.

In jouw essenties worden verleden, heden en toekomst met elkaar verbonden.

Eenmaal je je essenties kent en herkent borrelen levensvragen op en daarmee worden jouw unieke doelen zichtbaar.

In het mystiek leef-leertraject leer je hoe deze doelen binnen jouw unieke eigenheid in de juiste volgorde vast te leggen. Geen enkel volgorde is fout of verkeerd maar elk doel dient binnen de totaliteit van het leven NU samen te vallen.

Het openlijk en eerlijk spreken over jezelf is de basis waarop je levensweg voor jezelf zichtbaar wordt.  


Schrijven is een belangrijk onderdeel van dit levens-leer-traject. Je leert schrijven met je innerlijk weten. Hoe meer je van je innerlijk weten kent hoe sterker je band hoe bepalender en helpend hij/zij wordt voor je levensweg.Mystiek leef-leertraject is een reis naar de geheimzinnige,

uitdagende en dynamische wereld in jezelf.

De weg naar het midden is nooit recht en juist door al deze kronkelende wegen en vele omwegen wordt het unieke van jouw leven zichtbaar.

Bij interesse kan u zich nu reeds aanmelden. Data worden zo snel mogelijk ingepland.


Aanmelden via lutghart@lutghart.be

(placeholder)