(placeholder)

Het onzichtbare zichtbaar gemaakt

De intentie van dit LICHT-Boekje


Dromen, wensen en gedachten schrijf ik nog steeds in mijn dagboek. In het met pen en papier neerschrijven van wat mij raakt, wordt mijn leven intenser en eerlijker. Het geschreven woord stimuleert me dat wat ik wens waar te maken. Een (dag) boek is 'Mysterie' en voelt als een onvoorwaardelijke omarming. Met dit boekje wil ik wensen en dromen, die de lichtjes op onze levensweg zijn, een bijzondere plek geven en het mogelijk maken ze te delen met bekenden en on-bekenden.

                                                    We zijn door 'het Licht' met elkaar verbonden.

       Je krijgt dit boekje in handen en denkt: 'Wat moet ik hiermee?'.  Je 'mag' een stukje delen van wat je hart verlangt en wat je aan ieder ander toewenst.

       Je bent verbonden en in de éénwording van een 'samen' op weg gaan ben je een deel van dit grote geheel. Je bent nooit alleen.  

(placeholder)

In 2019 ben ik eindelijk gestart met de schrijfkunst: 'Kalligrafie'. Het is een droom die eindelijk uitkomt. Ik krijg stap voor stap inkijk in deze kunstvorm. Kalligrafie heeft geschiedenis, het is veelzijdig, verscheiden, complex en vooral boeiend.


Ik heb me met een vol enthousiasme eerst in geschreven bij Carry Wouters (https://letteringinstitute.com) voor Textura en een maand later bij Griet Cockaert http://www.witruimte.org)   voor Humanistisch Cursief.

       Een wereld van letters en zijn rijkdom aan mogelijkheden is voor me open gegaan. Er is één moto dat in elke letter die ik schrijf doorklinkt 'Oefening baart kunst'. Is dat niet met alles zo?


Kalligrafie heeft me geïnspireerd om dit boekje te maken. Ik ontving voor Kerst van de medecursisten prachtige kerst en nieuwjaarskaarten. Het ontroerde me. Ik dacht: 'Ik kan nog niet veel maar als ik alles van mezelf daarrond bundel is er misschien toch iets mogelijk'. En zo kwam dit 'Licht-boekje'  tot stand.


Via deze weg mijn dank aan de heel geduldige, kundige en gedreven docenten.

Kalligrafie

Je hebt een Licht-boekje ontvangen of je  bent nieuwsgierig naar wat er zich achter 2020 afspeeld. In beide gevallen, WELKOM.  

Uit de schilderij 'FAITH', hier afgebeeld, heb ik 24 stukken gesneden die de kaft zijn van dit boekje vol LICHT.

Vind je je cover in de schilderij?

Dit schilderij komt uit de tentoonstelling 'Wake Up Call' 20018. Meer info vind je onder de link: Aanbod/kaartensets.

Praktisch:


Schrijf je wens/droom voor 2020 neer. Onderteken het met je naam of initialen en met vermelding van een datum en woonplaats. Geef het boekje door aan een vriend, een buur, een geliefde of iemand die je een warm hart toedraagt, bekend of onbekend.  

      Is het boekje volgeschreven met wensen en dromen na jouw geschreven wens, wil je dit boekje dan naar mij terugsturen? Wat en hoe dan verder gaan met dit boekje zal de tijd me wel duidelijk maken.


Twijfel je over wat te schrijven en wat te doen met het boekje, kan je me steeds bellen of mailen.

     Alle reacties, opmerkingen en ideeën voor en over het Licht-boekje zijn altijd welkom.


Mogen alle wensen LICHT brengen op onze weg naar een 'vervuld en liefdevol' leven.


Ik ben je dankbaar, in liefde mijn groet,


Lutghart


FAITH


Via de weg van vertrouwen leert de mens zich open te stellen voor het nieuwe.

Gebruik maken van 'geloof' geeft een nog dieper vertrouwen.

Vraag aan een vriend of hij je vertrouwt en hij zal ja zeggen. Vraag aan een vriend of hij je gelooft en hij zal mogelijk twijfelen. Je kan zorg dragen voor de opbouw van geloof als je gaat naar je dieper weten. Zoals reeds gezegd: leer de signalen lezen en je zal weten. Geloof gebaseerd op innerlijke waarneming komt van een dieper weten en mondt uit in een groter wordend vertrouwen. Breng de kracht van geloof in je leven door je intenties zuiver te stellen, te verwoorden en hulp te vragen in het verwerkelijken ervan en je zal aangenaam verrast worden. Zodat je leven opgeheven kan worden naar een Goddelijk niveau.

Leer leven als God in België (voor de Belgen onder ons)...